Урок пам’яті «Біль і мужність Чорнобиля»

2016-04-27

/Files/images/kalendar/квітень_Чорнобиль.jpg

26 квітня 2016 року шкільною бібліотекою спільно з учнями 6-Г (кл. керівник Герасимюк Інна Леонідівна) був проведений Урок пам’яті «Біль і мужність Чорнобиля». На святі були присутні школярі 6-А класу, адміністрація школи. З вступним словом виступила завідуюча бібліотекою Антонюк Світлана Михайлівна і розповіла про те, що 30 років тому, 26 квітня 1986 року в історії нашої країни сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС. Мирний атом перетворився у катастрофу. А яка в тому причина, досі невідомо. На атомній електростанції було запущено і працювало 4 енергоблоки, четвертий вибухнув і загорівся та випустив у повітря страшну силу – радіацію, яка хмарами пішла на Європу несучи з собою страшне зло.

Першими приїхали пожежні і кинулись гасити полум’я. Герої загинули, отримавши страшні дози опромінення, але смерть їх була не марною: вогонь не перекинувся на інші реактори.

У ліквідації аварії брало участь 600 000 людей: пожежники, медики, військовослужбовці та персонал станції. Ризикуючи здоров’ям і життям, вони виконали свій обов’язок.

Урок пам’яті вели Юрчик Богдан , Мельник Дарина, Мигляс Ольга та Шадловський Владислав. Із натхненням звучали вірші у виконанні Пронози Богдана, Лабнюк Анни, Базюк Ангеліни, Оніщук Дарини, Кірпічова Іллі, Піддубного Андрія. Із цікавістю діти переглянули презентацію «Біль Чорнобиля».

Із заключним словом виступила класний керівник 6-Г класу Герасимюк Інна Леонідівна. Вона сказала, що навколишній світ залежить від нас. І ми маємо принести у нього мудрість, добро, милосердя, а також пам’ятати про тих, хто смертю смерть здолав і врятував нас від страшного лиха. Присутні вшанували пам'ять героїв , які загинули, хвилиною мовчання.

Гіркий полин, росте терпкий -
Незнана вся у нім дорога.
Неспокій, сум, та жаль дзвінкий,
Живе ньому біль-тривога.


Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi